Дұрыс тамақтану мәдениеті және оны насихаттау » Общеобразовательная школа №203
Коммунальное
государственное учреждение
"Общеобразовательная школа №203"
Управления образования города Алматы
Приемная
+7(727) 36-06-48
Бухгалтерия
+7(727) 23-11-37
eOtinish.kz
Версия для
слабовидящих
» » Дұрыс тамақтану мәдениеті және оны насихаттау
Здоровое питание
03
апрель
2025
Здоровое питание
Здоровое питание — питание, обеспечивающее рост, нормальное развитие и жизнедеятельность человека, способствующее укреплению его здоровья и профилактике заболеваний. С хорошим общим состоянием здоровья и со сниженным риском хронических заболеваний ассоциируется диета, богатая фруктами, овощами, цельным зерном, бобовыми, орехами и рыбой, с низким уровнем потребления насыщенных жиров, трансжиров и сахара и ограниченным потреблением соли. Здоровая диета предполагает низкий уровень потребления
Дұрыс тамақтану мәдениеті
12
март
2025
Дұрыс тамақтану мәдениеті
Дұрыс тамақтану мәдениеті — бұл адам денсаулығына, физикалық және психологиялық әл-ауқатына оң әсер ететін тамақтану әдеттері мен дағдыларын қалыптастыруды көздейтін ұғым. Ол тек қана дұрыс тағамдарды таңдау мен оларды пісіруді ғана емес, сонымен қатар, тамақтану уақытын, мөлшерін, тамақтану процесін түсінуді қамтиды. Дұрыс тамақтану мәдениетінің негізгі қағидаттары: Теңгерімді тағам қабылдау: Дұрыс тамақтану үшін адам ағзасына қажетті барлық макро- және микроэлементтерді (ақуыз, көмірсу,
Дұрыс тамақтану мәдениеті
07
февраль
2025
Дұрыс тамақтану мәдениеті
Адамзат денсаулығын сақтаудың басты шарты – дұрыс тамақтану. Сондықтан тамақтануға ерекше көңіл бөлген жөн. Тамақ құрамының құндылығы басты назарда болғаны дұрыс. Тиімді, дұрыс тамақтану денсаулықты сақтауға, ағзаның қалыпты өсуі мен дамуына, жұмыс қабілетінің жоғарылауына және ағзаның қоршаған ортаның әртүрлі жағымсыз әсеріне қарсылығын күшейтуге ықпалын тигізеді. Дұрыс тамақтану ережелері: • Тамақты үстелдің басында отырып қабылдау керек. Егер тамаққа зейін салмаған жағдайда, адам тойғанын