Тамақтану сапасын бақылау мониторингі бойынша есеп 2023 жыл қыркүйек айы /
Тамақтану сапасын бақылау мониторингі бойынша есеп
2023 жыл қыркүйек айы
20.01.2023 жылы балаларға ыстық тамақ беруді ұйымдастыру туралы «№203 ЖББМ» КММ мен ЖК АРЫНОВА А.К конкурстың қорытындылары туралы жасалған хаттама негізінде қызмет көрсету туралы Шарт жасалған еді (ұзарту). Асхананы жалға алушы – ЖК АРЫНОВА А.К.
Мектеп асханасында жұмыс істейтін жұмыскерлер:
- Х.Абдрахманова – асхана меңгерушісі;
- Р.Исмаилова - аспазшы;
- А.Мазакова – ыдыс -аяқ жуушы;
- Х.Сатимова – наубайшы;
- М.Имиршоева – тамақ үлестіруші.
Барлық асхана жұмыскерлерінің талапқа сай медициналық кітапшалары бар.
Ыстық тағаммен тамақтанатын оқушы саны:
- 1-4 сынып оқушыларының саны – 418;
- мемлекеттік атаулы көмек алуға құқығы бар отбасынан шыққан балалар, жан басына шаққандағы орташа табысы ең төменгі күнкөріс деңгейінен төмен мемлекеттік атаулы әлеуметтік көмек алмайтын отбасылардан шыққан және жетім балалар санаты бойынша тамақтанатын оқушы саны – 18;
- асхананы жалға алушы тарапынан тамақ ішетін оқушы саны - 6.
Оқушылардың тамақтануына байланысты 2023-2024 оқу жылына арналған «№203 ЖББМ» КММ актілері жасалынды:
- «2023-2024 оқу жылына арналған тамақтандыруды ұйымдастыру туралы», 31.08.2023 жыл, №346 бұйрық;
- «2023-2024 оқу жылында тамақтануды ұйымдастыру мен сапасын бақылауды күшейту туралы», 31.08.2023 жыл, №347;
- «2023-2024 оқу жылында Тамақтану сапасына мониторинг жүргізу жөніндегі комиссия құру туралы», 31.08.2023 жыл, №348;
- «Білім алушылардың су ішу режимін ұйымдастыру туралы», 31.08.2023 жыл, №349 бұйрық.
- «Ас блогының жұмысы туралы», 31.08.2023 жыл, №351 бұйрық.
Тамақтану сапасына мониторинг жүргізу жөніндегі комиссия төмендегідей құрамда құрылды:
- Комиссия төрайымы – Р.Дайрбаева
Комиссия мүшелері:
- А. Исатаева – тәрбие ісі жөніндегі директордың орынбасары;
- Х. Баратов – Қамқоршылық кеңестің төрағасы;
- У.Каинбаева – ата-аналар қауымдастығы өкілі;
- А.Пернебекова – әлеуметтік педагог;
- А.Нурмаханова – медбике;
- Х.Абдрахманова – асхана меңгерушісі;
- К.Скакова – кәсіподақ төрайымы.
Бракераж комиссиясының жұмыс тәртібі «№203 ЖББМ» КММ бракераж комиссиясы туралы» Ережемен бекітілді. Бракераждық комиссияның жұмыс алгоритмі де комиссия мүшелерімен таныстырылды. 2023-2024 оқу жылына арналған Бракераж комиссиясының жұмыс жоспары мен «2023-2024 оқу жылында балалардың тамақтануын ұйымдастыруды бақылау жоспар - кестесі» де құрылды.
Тамақтану кестесі де құрылып, тамақтану залында мұғалімдердің кезекшілігі де ұйымдастырылды.
Асханаға кіре берісте қол жуатын орын, сабын, қол кептіргіш және қағаз сүлгілер салынатын құрылғы да орнатылған. Асхана эстетикалық талғаммен безендірілген. Тамақ ішетін орында дұрыс тамақтануды дәріптейтін қанатты сөздер жазылған.
2023 жылдың қыркүйек айында арнайы комиссияның жоспарына сәйкес 4 рет тексеру жүргізілді.
Тамақтану сапасын тексеру барысынан бір сәт...
Түрксіб аудандық Білім бөлімінің басшысы ма Ж.Жылкишина, әдіскер
Р.Мухамадиева мектеп асханасын тексеру барысында...
Асхана құрал-жабдықтары маркерленген. Асханада су ішу режимі сақталған. Асханадағы арнайы тақтада Алматы қаласы Білім басқармасы басшысы бекіткен перспективті және мектеп директоры бекітікен күнделікті ас мәзірі екі тілде ілінген.
Өнімдерді жеткізу шарттары бойынша асхана меңгерушісі Х.Абдрахманова өнімдердің спасы мен қауіпсіздігін растайтын құжаттар негізінде қабылдайды. Сақтау мерзімі өтіп кеткен өнімдер сақталмаған. Шикі өнімдер дайын тағамдармен тұрып қалған сәттер 1 рет болды, ескерту жасалынған соң келесі тексерулерде ол кемшілік орын алмады. Тамақтану нормалары сақталған. Нақты күнделікті мәзір үлгілік мәзірге сай болды. Дайын тағам салмағы ас мәзірінде көрсетілген салмақпен тең болды.
Тәуліктік сынамалар тәртіпті қатаң сақтай отырып алынды. Оларды сақтау температурасы да талапқа сай болды. Тамақтану режимі кестеге сай жүргізілді.
Ас блогын ұстауға байланысты таза ыдыстар дұрыс сақталынады. Ас блогы жұмыскерлерінің жеке заттары меен аяқ киімдері арнайы шкафтарда сақталынады. Санитариялық киімдер бөлек сақталынады. Шеті сынған, кетігі бар ыдыс-аяқтар дер кезінде ауыстырылды. Желдету жүйесі жұмыс істейді. Тағам қалдықтары талаптарға сай сақталады. Ыдыс-аяқтар мен керек-жарақ таңбаланған.
Тамақтандыру сапасын бақылауға байланысты бракераж журналдарында өнімдерді жеткізу уақыты мен өнімнің сапасы мен қауіпсіздігін растайтын құжаттар туралы мәліметтер көрсетілген. Бракераж журналында комиссия мүшелерінің қолдары тұтас қойылған.
Тамақтандыру сапасын бақылау бойынша есептік құжаттар тізімі бекітілген.
Жұмыскерлерге арналған тамақтандыру сапасын бақылау бойынша іс-шаралар көрсетілген жаднама бар.
Ас блогы жұмыскерлерін гигиеналық оқытуды үнемі мектеп медбикесі А.Нурмаханова жүргізіп отырды.
2023-2024 оқу жылына арналған «Дұрыс тамақтанудың алдын алу» іс-шараларының жоспары әзірленіп, бекітілген. Сол жоспарға сәйкес іс-шаралар жүргізілуде.
Мектеп сайты http://203.alschool.kz/ мен әлеуметтік almatyschool203 https://instagram.com/almatyschool203?igshid=NjIwNzIyMDk2Mg==https://www.facebook.com/profile.php?id=100079953011692 желілерге жүйелі түрде күнделікті ас мәзірінің суреттері, оқушылардың тамақтану сәттерінен эпизодтар жүктеліп, ата-аналар қауымдастығының, жалпы қызығушылық танытқан басқа да азаматтардың назарына ұсынылады.